Gelderland

Jeuk? Check deze huis-tuin-en-keuken-tips tegen muggenbulten

Muggenbulten zorgen voor flinke jeuk.
Muggenbulten zorgen voor flinke jeuk. © Pixabay
ARNHEM - Het is weer muggentijd. In de avond je slaapkamerraam openzetten om even te luchten wordt direct bestraft met een paar stevige muggenbulten. Het publiek van Omroep Gelderland heeft echter genoeg tips om van die vervelende jeuk af te komen.
Volgens Elly kan je het beste eerst een kruisje zetten met je nagel, om er vervolgens een beetje natuurazijn op te deppen. "Dat prikt effe goed, maar de jeuk is foetsie. Een oeroud middeltje." En Elly is niet de enige die dit oma-weet-raad-advies geeft. Vele Omroep Gelderland-volgers zeggen dat dit hét middel is tegen die jeukende bultjes.

Tandpasta of pil

"Tandpasta", adviseert Maarten. "Dat droogt lekker uit en het helpt ook tegen de jeuk." Evelien adviseert mensen om voor het slapengaan een hooikoortspilletje in te nemen. En ook Linda zegt dat deze medicatie helpt tegen de jeuk van een muggenbult.

Tijgerbalsem

Onder meer Henk, Jet en Gonnie geven aan er een beetje tijgerbalsem op te smeren. "In Thailand geleerd", laat Gonnie weten. Het middel - dat normaal wordt gebruikt bij stijve spieren - moet de jeuk verminderen. Gerda geeft aan dat je het beste een paracetamol nat kan maken. "Het papje moet je vervolgens op de steek doen."

Warmte

Lizette deelt een tip van heel andere aard: verwarm een lepel onder de warme kraan en plaats de holle kant van de lepel over de bult. De hitte beschadigt de eiwitten die verantwoordelijk zijn voor de jeuk.
Een groot deel van de volgers die reageren op Facebook zegt dat er ook genoeg verschillende middelen zijn bij de drogist.
Michelle heeft nog een tip om te voorkomen dat de muggen überhaupt je kamer binnenkomen. "Hang bij je raam twee verse citroenschijfjes. Sinds ik dit doe kan ik mijn deur in de slaapkamer weer lekker openzetten 's avonds." Volgens Arieanna helpt het als je een eucalyptusboom of -struik in je tuin plant.
Tot slot werkt één oplossing eigenlijk echt goed én snel: krabben, zeggen onder meer Jolanda, Corine, Willemien en Helga.