Gelderse Vallei / Arnhem en omstreken

'Het is één grote chaos', verkeer muurvast door afsluiting A50

De eerdere drukte in Otterlo.
De eerdere drukte in Otterlo. © Omroep Gelderland
OTTERLO - Het verkeer stond vrijdag in de avondspits op meerdere plekken in de provincie muurvast. Dat komt mede doordat de A50 tussen Arnhem en Apeldoorn is afgesloten. In Otterlo was het 'één grote chaos'.
Vooral de provinciale wegen rond Ede liepen flink vast. Zo stond je op de N310 richting Otterlo aan het eind van de middag bijna een uur in de file. Ook op de N224 tussen Arnhem en Ede en de N304 van Ede naar Otterlo ging het om tientallen minuten vertraging.
Kijk naar beelden uit Otterlo:
Chaos in Otterlo door afsluiting A50
"Het is één grote chaos. Alle toegangswegen naar Otterlo zitten dicht", aldus Evert Groeneveld van Otterlo's Belang. Voor hem is de huidige situatie onacceptabel. "Het dorp is nu dus ook afgesloten voor hulpdiensten."
En ook dorpsbewoners zijn niet blij met de situatie, weet Evert. "Zij hebben 's ochtends moeite om naar het werk te komen en om 's middags weer terug te komen."

Doseerlicht

Rijkswaterstaat heeft extra maatregelen genomen om sluipverkeer tegen te gaan. Zo is er in Otterlo een doseerstoplicht neergezet, zodat slechts enkele auto's per keer het dorp in kunnen. "Dat werkte eigenlijk best goed, tot vandaag."
De drukte op de weg kwam volgens de ANWB door de afsluiting van de A50. Ook het terugkomend vakantieverkeer op de vrijdagmiddag had hierop invloed.
Komende maandag om 5.00 uur gaat de snelweg richting Apeldoorn weer open. "Daar ben ik wel heel blij mee", zegt Evert.