Achterhoek

Verkeersregelaars 'bewust aangereden' bij afsluiting, gemeente doet aangifte

Een verkeersregelaar op archiefbeeld.
Een verkeersregelaar op archiefbeeld. © ANP
DOETINCHEM - De gemeente Doetinchem heeft aangifte gedaan vanwege incidenten bij de afsluiting van de Keppelseweg. Daar zouden twee verkeersregelaars bewust zijn aangereden. "Voor dit huftergedrag hebben wij als gemeente absoluut geen begrip", zegt wethouder Rens Steintjes. "Dit gedrag mag wat ons betreft ook niet onbestraft blijven."
De verkeersregelaars zouden dinsdag zijn aangereden, schrijft mediapartner REGIO8. Naast aangifte van de bewuste aanrijding, is er bij de politie ook tweemaal aangifte gedaan vanwege 'hufterig gedrag' tegenover de verkeersregelaars.
Eén van hen zit volgens de gemeente sinds het incident van dinsdag thuis. Het is niet bekend of de slachtoffers verwondingen hebben opgelopen.

Open voor bestemmingsverkeer

De conflicten ontstonden bij de parallelweg langs de Keppelseweg in de richting van Langerak. Tijdens de afsluiting is deze open voor aanwonenden, bestemmingsverkeer, hulpdiensten en lijnbussen, maar niet voor het overige verkeer. Enkele bestuurders hadden hier geen begrip voor.
Afsluiting Keppelseweg
Afsluiting Keppelseweg © REGIO8
De eerste fase van het werk aan de Keppelseweg duurt ongeveer acht weken. De weg wordt tussen de Energieweg en de grens van de bebouwde kom richting Langerak vernieuwd. Onder meer de rijstroken van de hoofdrijbaan worden smaller gemaakt, ook komt er een ‘flauwe uitwijking’ bij de grens van de bebouwde kom om verkeer langzamer te laten rijden. De tweede fase van het werk start in oktober.

Werk ligt op schema

De gemeente laat weten dat het werk tot nu toe voorspoedig verloopt. “Natuurlijk is er overlast voor aanwonenden en omwonenden. We merken vooral dat mensen erg weinig begrip hebben voor de afsluitingen en de overlast die daarmee gepaard gaan. Ons belang is het veilig houden van de omleidingsroute.”