Arnhem en omstreken

Dankzij een geparkeerde auto heeft deze buurt geen schoolzone, maar een choolzone

Het duurt nog even voordat de 'S' gelegd kan worden.
Het duurt nog even voordat de 'S' gelegd kan worden. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Dat is balen voor de stratenmaker: op de plek waar de 'S' van Schoolzone moet komen, stond vorige week een auto geparkeerd. Op de Bremstraat in Arnhem worden mensen daarom nu gewaarschuwd voor een 'choolzone'.
De aannemer was vorige week in de buurt van de Heijenoordschool in Arnhem bezig een verkeersdrempel aan te leggen, met daarbij de letters 'SCHOOL' omdat in de Bremstraat een schoolzone komt. Precies op de plek waar de 'S' moet komen, stond echter een auto geparkeerd.
'De aannemer heeft van de buurt vernomen dat de eigenaar van de auto op vakantie is", vertelt woordvoerder Julia Reijers van de gemeente Arnhem. Aan het einde van de dag moest de aannemer de klus zodoende onvoltooid achterlaten.
En dat blijft nog even zo, want de eigenaar van de geparkeerde auto is pas begin september terug van vakantie. "Dan komt de aannemer terug om het straatwerk af te maken", laat de woordvoerder weten.
Op de plek van de achterband had een 'S' moeten prijken.
Op de plek van de achterband had een 'S' moeten prijken. © Omroep Gelderland

Wat is een schoolzone?

In een schoolzone wordt met name de automobilist er met borden en verkeersdrempels op geattendeerd dat er een school in de buurt is. Een plek dus, waar ieder moment kinderen de weg over kunnen steken.