Rivierengebied

Verhalen over mysterieuze dokter komen los in Lienden

Verhalen over mysterieuze dokter komen los in Lienden
Verhalen over mysterieuze dokter komen los in Lienden
LIENDEN - Wat er precies in zijn pillen zat weet bijna niemand in Lienden en omgeving. Maar alleen het noemen van zijn naam zorgt al voor heel veel verhalen. Jean Pierre Guepin was een soort wonderdokter die zijn eigen rode pillen had die overal goed voor waren.
De 'Kieps', zo heten de rode pillen van dokter Guepin. Die naam had hij zelf aan de pillen gegeven, omdat hij in zijn studententijd de bijnaam de Kiep had gekregen. Guepin was huisarts in Lienden en Ommeren en vertelde dat zijn pillen overal goed voor waren. Iedereen kende hem en na het uitdelen van de opdracht voor Zomer in Gelderland op het voetbalveld van F.C. Lienden kwamen de eerste verhalen al los. Team Lienden gaat de praktijk van de dokter nabouwen.
Bekijk hier wat de opdracht is:
Team Lienden met presentator Frank Oosterwegel
Zomer in Gelderland is dus neergestreken in de Betuwe in de gemeente Buren. Lienden heeft ongeveer 5800 inwoners en is daarmee de grootste kern in deze gemeente. Het dorp staat bekend om de fruitteelt maar kreeg een tijd lang landelijke aandacht door de plaatselijke voetbaltrots F.C. Lienden. De club werd in 2015 landskampioen bij de zondagamateurs, schakelde ooit Vitesse uit in het KNVB bekertoernooi en werd vooral bekend door trainer Hans Kraay jr. die er enkele jaren trainer was.
Lienden heeft twee mooie molens, torenmolen De Zwaan (uit 1644) en poldermolen De Marsch (anno 1885), het dorp kent ook nog twee lagere scholen, vele voorzieningen. En Lienden heeft een beroemde gitarist als inwoner; Harry Sacksioni.
Bredevoort is vrijdagavond te zien vanaf 18.15 uur in het tv-programma Zomer in Gelderland.