Achterhoek

Toename aantal locaties met blauwalg in de Achterhoek

Toename aantal locaties met blauwalg in de Achterhoek
Toename aantal locaties met blauwalg in de Achterhoek © REGIO8 (archief)
ETTEN - De provincie Gelderland heeft voor twee locaties in de Achterhoek een waarschuwing vanwege blauwalg afgegeven. Bij Camping Scholtenhof in Etten en bij Camping de Fontein in Eibergen is de bacterie in het zwemwater aangetroffen. Dat meldt mediapartner REGIO8.
Bij de zwemplas van Camping Scholtenhof in Etten is blauwalg aangetroffen. Volgens de eigenaar gaat het om de kleinste plas op het terrein van de camping Scholtenhof waar niet of nauwelijks gezwommen wordt. De grotere zwemlocaties bij aangelegen Camping Slootermeer zijn wel toegankelijk. In Eibergen is uit visuele inspectie gebleken dat er blauwalg in het water zit.
In de waarschuwing van de provincie wordt opgeroepen om niet door de drijflaag heen te zwemmen en er geen kinderen in te laten spelen. Het waterschap liet eerder weten dat door de droogte en het warme weer meer kans is op blauwalg in vijvers, beken en plassen.

Al eerder blauwalg in Achterhoek

Eerder werd bij jachthaven Bommen Berend in Laag-Keppel en bij zwemlocatie het Blauwe Meer in Dinxperlo blauwalg gevonden. Ook in de gracht in Groenlo en in een vijver in Meddo is de bacterie aangetroffen.