Gelderse Vallei

Jeugddorp De Glind was de redding voor Patrice en haar zoon

Patrice op de tribune met presentator Frank Oosterwegel
Patrice op de tribune met presentator Frank Oosterwegel © Omroep Gelderland
DE GLIND - In Rotterdam kon haar gehandicapte zoon niet bepaald op begrip van de omgeving rekenen. Patrice vond de rust en de ruimte die hij nodig had in De Glind. Ze wonen er inmiddels al jaren en hebben er hun plek gevonden.
Het doet haar nog steeds wel iets als ze er over praat. "Het ging daar in Rotterdam allemaal veel te snel. Als mijn zoon boos werd en ging schreeuwen werd iedereen meteen boos en belden ze de politie. Er was geen begrip. Het ging ook allemaal veel te snel daar. Hier is er wel begrip en ruimte. Iedereen mag zijn wie hij of zij is. Het voelt als een warme deken."

Paraplu als symbool

Patrice zit dinsdag op de tribune bij Zomer in Gelderland in jeugddorp De Glind om haar verhaal te vertellen. Ze heeft een paraplu in haar hand met draden die naar verschillende andere mensen op de tribune leiden. "Deze paraplu staat symbool voor alle verschillende bewoners hier. Het is een paraplu voor de jeugd en verwijst naar de boeren, de kerk, de pleeggezinnen, de kinderboerderij, het vrijetijdsteam, de organisaties en ondernemers. We hebben ze allemaal nodig om een mooie omgeving te krijgen voor de kinderen zodat ze hier kunnen groeien. Het is een soort schild."
Kijk hier naar het verhaal van Patrice:
'Hier in De Glind mag iedereen zijn wie hij is!'
Patrice en haar zoon hebben in de Glind dus hun draai gevonden. Haar zoon is inmiddels 16 jaar en het gaat goed. Patrice zelf is veel in dorpshuis De Glindster te vinden om de kinderen te helpen door creatieve activiteiten voor ze te organiseren. Ze wil er niet meer weg.