Gelderland

Vijf minuten douchen? Voor veel mensen is dat te kort

Zou jij maximaal vijf minuten kunnen douchen om water te besparen?
Zou jij maximaal vijf minuten kunnen douchen om water te besparen? © ANP
ARNHEM - Het beetje regen is lang niet genoeg om het watertekort door de droogte te verminderen. Een logische vraag is dan: wat kun je zelf doen om water te besparen? Een minuut minder lang douchen, is dan een goede optie? Maar of dat zo makkelijk is, daar wisselen de meningen over bij de volgers van Omroep Gelderland.
Veel Gelderlanders geven aan het prima te vinden om minder dan vijf minuten te douchen, zo valt te lezen op de sociale media-kanalen van Omroep Gelderland. "Ik douche al maanden één keer in de week met een washandje en koud water", zegt Frans bijvoorbeeld. "Met een kletsnatte handdoek lekker van links naar rechts en van boven naar beneden."
Dit deden we vroeger toch ook al niet
Ook Lisette uit Wapenveld vindt het geen probleem: "Ik ben makkelijk in twee minuten klaar en dan draai ik ondertussen ook nog de kraan uit." Marion geeft aan het sowieso onnodig te vinden om iedere dag te douchen: "Dit deden we vroeger toch ook al niet en al helemaal niet langer dan twee minuten."

'Groot lijf en veel vel'

Maar niet iedereen is het daarmee eens. Manon geeft aan eerder vijftien minuten nodig te hebben: "Shampoo, zilvershampoo, conditioner, masker en dan moet ik ook nog alles scheren. Dat haal ik nooit." Ook Jan geeft aan dat vijf minuten douchen niet voor iedereen is weggelegd: "Sommige mensen hebben een groot lijf en veel vel. Die gaan het niet redden in vijf minuten."
Mijn douche is ook een vorm van ontspanning
Daniella uit Ulft geeft aan niet korter dan vijf minuten te willen douchen: "Mijn douche is ook een vorm van ontspanning door middel van de warme stralen op pijnlijke spieren. Hier ga ik dus niet op besparen" Ook Christel kan zich niet vinden in het kort douchen: "Ik ben chronisch ziek en daardoor is douchen al heel inspannend. Ik ga me dus niet haasten."
Tot slot zijn er ook mensen die kort douchen geen probleem vinden, zolang ze dit wel vaker op een dag mogen doen: "Onder de vijf minuten gaat mij zeker lukken, maar dan douche ik wel vier keer op een dag!"
Zie ook: