Achterhoek

Needenaar (25) raakt rijbewijs en auto kwijt

Needenaar (25) raakt rijbewijs en auto kwijt
Needenaar (25) raakt rijbewijs en auto kwijt © REGIO8 (archief)
NEEDE - Een 25-jarige automobilist uit Neede is zondag gearresteerd na een vluchtpoging. Hij reed met meer dan honderd kilometer per uur door zijn woonplaats heen en sloeg vervolgens op de vlucht. Dat meldt mediapartner REGIO8.
De politie wilde de man controleren omdat hij 'eindeloos' rondjes reed op een rotonde, maar de automobilist sloeg op de vlucht. “Tijdens de achtervolging die volgde maakte de bestuurder meerdere (grove) verkeersovertredingen”, meldt een wijkagent in een post op Instagram. “Er werden snelheden gehaald van boven de honderd kilometer per uur en dat allemaal binnen de bebouwde kom.”
De man zette zijn voertuig uiteindelijk stil op de Venneriet, waarna hij rennend op de vlucht sloeg. Het lukte de vluchtende man om de politie kwijt te raken, maar hij verloor ook zijn identiteitsbewijs, waardoor de identiteit van de verdachte achterhaald kon worden.
Agenten kwamen de 25-jarige Needenaar even later weer tegen. “Na een klein onderzoek kwamen de agenten toch achter de naam van deze man”, meldt de wijkagent. Hij is daarop gearresteerd. Naast meerdere boetes is de man zijn rijbewijs en auto ‘voorlopig kwijt’. Onderzoek moet duidelijk maken waarom de 25-jarige man op de vlucht sloeg.