Rijk van Nijmegen

Moeder verongelukte Niels bedolven onder reacties: 'Een klein lichtpuntje'

Niels Groothuijse.
Niels Groothuijse. © Familie
BEEK - Mandy Weijers is bedolven onder hartelijke reacties na haar interview met Omroep Gelderland over het verlies van haar zoon. Niels verongelukte drie weken geleden op 20-jarige leeftijd. De steunende berichten van lezers geven de rouwende moeder kracht.
“Het is hartverwarmend en ik vind het heel erg lief. Bij het lezen van de reacties heb ik zitten huilen. Dat zoveel mensen de moeite nemen om over mijn zoon te lezen en nu weten wat voor een bijzonder kind het was, doet mij heel erg goed.”

‘Tranen in mijn ogen’

Op de Facebookpagina van Omroep Gelderland hebben meer dan 4500 lezers met een emoticon gereageerd. Ruim 500 mensen hebben een persoonlijk bericht achtergelaten. Lezers zijn diep geraakt door het verdriet van Mandy. “Ik ben ook moeder van een Niels en heb tranen in mijn ogen bij het lezen van uw verhaal”, schrijft Marian van Velzen. “Verschrikkelijk, m'n hart doet pijn wat een verdriet”, schrijft Beppie Elisabeth Kop.

Kracht toegewenst

Veel mensen wensen Mandy en haar gezin sterkte toe. “Ik heb na dit vreselijke nieuws heel veel aan jullie gedacht, al ken ik u niet persoonlijk. Ik wens u, uw man en dochter heel veel kracht toe voor dit grote verlies”, schrijft Bianca Jansen. Ook Natascha Geurink schrijft steunende woorden. “Mijn moederhart breekt. Ik voel de pijn door de tekst heen, al is dat niets in vergelijking met dit rauwe, allerergste verdriet. Heel veel kracht voor de toekomst toegewenst.”

Lotgenoten

Ook zijn er reacties van ouders die net zoals Mandy een kind hebben verloren en zich herkennen in het verhaal en haar gevoelens. “Ik heb zelf ook vier weken geleden mijn zoon moeten afgeven. Hij was ook 20 jaar. Ik herken het gevoel dat de andere kinderen de kracht geven om door te gaan”, schrijft Andrew van Hest.
Ook Ria van Schip kent het intense verdriet. “Lieve mevrouw, ik ben een dochter, zoon en man verloren, maar ondanks al mijn verdriet blijf ik vooruitkijken. Ik wens u heel veel kracht en sterkte toe om dit verlies een plekje te geven. Een dikke knuffel voor u en uw familie.”
De reacties van lotgenoten geven Mandy kracht. “Dat mensen die ook een kind hebben verloren schrijven dat ik ooit weer ga lachen, geeft wel wat hoop. En dat is een klein lichtpuntje. Dat ik niet de enige ben die dit leed draagt, maakt ook dat ik me minder alleen voel.”