Rivierengebied

Landgoedfair gaat van start ondanks de dood van de baron

Frits van Verschuer.
Frits van Verschuer. © Omroep Gelderland
BEESD - "Hij zou het zo gewild hebben", zegt zoon Frits van Verschuer (23) over zijn vader. Twee maanden geleden kwam baron Frans van Verschuer om het leven bij een val van een ladder. En nu begint woensdag op het landgoed Mariënwaerdt bij Beesd de jaarlijkse landgoedfair.
Het was een schokkende gebeurtenis voor de familie en het gebeurde in een belangrijke periode in de voorbereidingen naar de 26e Landgoedfair Mariënwaerdt. "Het heeft ons geholpen om de fair door te laten gaan", vertelt zoon Frits. De fair is ook een familiegebeuren, iedereen helpt mee. "Het is mooi dat we dit met z’n allen kunnen doen", gaat Frits verder.

Landingsplaats voor de helikopter

Zelf zit hij de komende dagen regelmatig als schipper op de tjalk, die zijn vader tijdens zijn leven heeft opgeknapt. Volledig elektrisch aangedreven gaat hij met groepen de rivier de Linge op.
Nu aan de vooravond van de fair doet Frits dus nog de laatste dingen. Frits zet een groot wit kruis op een groot grasveld. Dit wordt de landingsplaats voor de helikopter. Niet voor de helikopter van de jetset, maar moet voor als er iets ernstigs zou gebeuren.

30.000 bezoekers

De fair op Mariënwaerdt loopt van woensdag 17 tot en met zondag 21 augustus. Er staan vele tientallen stands op het gebied van het landleven, er zijn demonstraties met bijvoorbeeld paarden en er is veel ander vermaak. Door corona konden de laatste twee edities niet worden gehouden. Eerder ontving het landgoed ruim 30.000 bezoekers op de fair.