Rijk van Nijmegen

Ambulancemedewerker bestraft na zware aanrijding

De aanrijding op de Waalbrug.
De aanrijding op de Waalbrug. © Persbureau Heitink
NIJMEGEN - Een 55-jarige ambulancemedewerker is veroordeeld voor het veroorzaken van een ongeluk op de Waalbrug in Nijmegen. Daarbij liep het slachtoffer zwaar letsel op, waaronder een slagaderlijke bloeding, een gebroken sleutelbeen en een nek- en rugwervelfractuur.
Het ongeluk gebeurde in september vorig jaar. De ambulancemedewerker was in zijn auto, een zogenoemde rapid responder, op weg naar een spoedmelding. Hij reed gemiddeld 113 kilometer per uur over de Prins Mauritssingel.
Het ging mis op de kruising met de Turennesingel. De 55-jarige bestuurder zou het kruispunt en het verkeerslicht niet hebben gezien. Volgens de rechter stond het verkeerslicht al 11 seconden op rood, toen de ambulance op een andere auto botste.

Voorwaardelijke taakstraf en rijontzegging

De ambulancemedewerker is veroordeeld tot een voorwaardelijke taakstraf van 90 uur en een voorwaardelijke rijontzegging van zes maanden. De rechtbank houdt er bij de straf onder meer rekening mee dat hij na de aanrijding eerste hulp heeft verleend. Ook heeft hij een cursus rijvaardigheid gevolgd en is hij voorzichtiger gaan rijden.
De Waalbrug was na het ongeluk lange tijd afgesloten. Het verkeer liep volledig vast. Volgens de politie reden veel bestuurders met de telefoon in de hand voorbij om het ongeluk te filmen. Zij kregen een bekeuring.

Zie ook: