Rijk van Nijmegen

Explosie bij woning was gerichte actie, denkt politie

De schade aan de woning.
De schade aan de woning. © Waldie Rutten/Persbureau Heitink
NIJMEGEN - De politie gaat er vanuit dat de explosie bij een woning in de Nijmeegse wijk Hatert een gerichte actie was. De knal, waarbij de voordeur vrijdagavond zwaar beschadigd raakte, is vermoedelijk veroorzaakt door twee of meer personen.
“We hebben camerabeelden veiliggesteld waarop te zien is dat er twee personen bij de woning wegrennen. Dat gebeurde tussen 23.30 en 00.00 uur”, aldus een woordvoerder van de politie. Eerder die week werd bij de tussenwoning al een steen door de ruit gegooid.
De politie heeft uitgebreid buurtonderzoek gedaan en getuigen gesproken. “We hebben enkele scenario’s voor een motief, maar we doen hier geen uitspraken over”, aldus de woordvoerder. Er zijn nog geen verdachten aangehouden. Of de betreffende woning nu extra wordt beveiligd, wil de politie niet zeggen.

Explosiegevaar

De knal vond vrijdagavond plaats in de Thorbeckestraat. De politie gaat er vanuit dat de explosie is veroorzaakt door zwaar vuurwerk. Zo’n tien woningen werden midden in de nacht ontruimd vanwege mogelijk explosiegevaar. Pas toen duidelijk was dat er geen explosieve resten bij de woning lagen, mochten alle bewoners weer hun huis in.
De politie roept getuigen op zich te melden.