Achterhoek

Inwoners mogen naam Varsseveld-West kiezen

Inwoners mogen naam Varsseveld-West kiezen
Inwoners mogen naam Varsseveld-West kiezen © REGIO8
VARSSEVELD - Inwoners van Varsseveld mogen een naam uitkiezen voor de nieuwe woonwijk aan de westkant van het dorp. Meerdere bewoners hebben ideeën ingestuurd, waaruit de gemeente in samenwerking met de Oudheidkundige Vereniging en Varssevelds Belang een selectie heeft gemaakt, meldt mediapartner REGIO8.
"We willen graag de inwoners zo veel mogelijk bij deze nieuwe wijk betrekken", aldus Oude IJsselstreek. "En naast hen te betrekken bij het ontwerp is dit natuurlijk een leuke manier om meer gevoel te krijgen bij de nieuwe wijk."
In totaal werden 68 suggesties voor de nieuwe woonwijk ingediend bij de gemeente. In samenwerking met de Oudheidkundige Vereniging en Varsseveld Belang is er een selectie gemaakt aan de hand van enkele selectiecriteria: "Bestaat de naam al elders in het land, past het bij de geschiedenis en cultuur van de plaats, is het niet beledigend en heeft het geen negatieve bijklank", laat de gemeente weten. "En hoe zijn de eerste reacties van de overige inwoners en voldoet het aan de regelgeving."
Uiteindelijk zijn De Smodde, De Tuit, De Wester Es, Semelinkveld en Het Midland de vijf kanshebbers geworden. De Smodde is een verwijzing naar voormalig boerderij de Smodde in het gebied. De Tuit is afgeleid van de Tuitstraat die gelegen is aan de nieuwe wijk en de Wester Es verwijst naar de akker aan het westen van het dorp waar de wijk komt. Semelinkveld is afkomstig van de naam van het gebied dat rond 1750 werd aangeduid met Semelink en Het Midland verwijst naar het huis die nog aan de rand van het dorp staat

Stemmen

Inwoners van Varsseveld kunnen tot 31 augustus stemmen op de nieuwe naam. Dit kan via de projectpagina van de gemeente. "De naam met de meeste stemmen wordt ook daadwerkelijk de naam van de wijk", laat een woordvoerder van Oude IJsselstreek weten. "Naast die eeuwige eer, zullen we de ‘winnaar’ uiteraard in het zonnetje zetten bij de bekendmaking."