Stedendriehoek / Arnhem en omstreken

Monsterklus A50 extra zwaar door hitte: 'We moeten nog 14 kilometer asfalteren'

De werkzaamheden zijn in volle gang.
De werkzaamheden zijn in volle gang. © Omroep Gelderland
APELDOORN - Ondanks de hoge temperaturen liggen de werkzaamheden van de A50 tussen Arnhem en Apeldoorn op schema. "We zijn inmiddels over de helft en maandagochtend om 05.00 uur gaat de weg weer open", zegt Elja Beld van Rijkswaterstaat.
Sinds 5 augustus is de A50 van Arnhem naar Apeldoorn dicht. In totaal voor zestien dagen. Het gebeurt niet vaak dat een weg zo lang dicht zit. "Dit is een flinke opgave, denk wel de grootste opgave van Rijkswaterstaat sinds lange tijd. We moeten deze tijd 620.000 voertuigen omleiden en dat gaat goed. Een groot deel van de weggebruikers maakt netjes gebruik van de omleidingsroute. Een deel ook minder goed", vertelt Beld.
De snelweg wordt opnieuw geasfalteerd.
De snelweg wordt opnieuw geasfalteerd. © Omroep Gelderland
"We zijn 21 kilometer snelweg aan het asfalteren, we liggen op schema", vertelt Christian Holterman, omgevingsmanager bij bouwbedrijf BAM. "Per uur asfalteren we zo'n 250 meter en we moeten nog 14 kilometer in totaal."

Extra pauzes vanwege hitte

Per dag werken ongeveer 150 mensen op het traject. Er wordt 24/7 doorgewerkt. Maar door de warme weersomstandigheden is het zwaar. "We geven de mensen extra rust, we hebben een koelwagen en geven ze ijsjes, zodat ze toch hun werk kunnen doen", zegt Holterman.
Nog 14 kilometer te gaan...
Nog 14 kilometer te gaan... © Omroep Gelderland