Gelderland

Levensgrote champignon zet Kerkdriel op de kaart

Team Kerkdriel.
Team Kerkdriel. © Omroep Gelderland
KERKDRIEL - Je voelt je bijna in Brabant als je de mensen in Kerkdriel hoort praten. De lokale krant is hier ook het Brabants Dagblad. En toch zijn we echt nog in Gelderland, in de prachtige Bommelerwaard.
Kerkdriel is de meest westelijke deelnemer aan Zomer in Gelderland van dit jaar. Het is de belangrijkste plaats van de gemeente Maasdriel, het gemeentehuis staat er ook. Kerkdriel heeft een kleine 8000 inwoners en ligt aan de Maas.
Zomer in Gelderland staat met de uitzending aan de Zandmeren, een groot recreatiegebied net buiten Kerkdriel. De Zandmeren kent meerdere plassen met heel veel watersportmogelijkheden en is vanuit de Maas te bereiken. Er zijn vier jachthavens.

Paddenstoelendorp

Kerkdriel is landelijk bekend vanwege de vele champignonkwekers in het gebied. Het dorp heeft een unieke en landelijk bekende vereniging; de Ker-rolls, een rolschaatsclub die meedoet aan landelijk en zelfs internationale wedstrijden.
Kerkdriel wordt maandag in Zomer van Gelderland omgetoverd tot een paddenstoelendorp, vanwege de vele champignonkwekers.
Team Kerkdriel bouwt een levensgrote champignon met kabouter Spillebeen:
Team Kerkdriel met presentator Frank Oosterwegel
Kerkdriel is maandagavond te zien vanaf 18.15 uur in het tv-programma Zomer in Gelderland.