Achterhoek / Liemers

Kinderbadjes brengen verkoeling op Huntenpop

Kinderbadjes ter verkoeling op camping Huntenpop
Kinderbadjes ter verkoeling op camping Huntenpop © Omroep Gelderland
ULFT - Temperaturen van boven de dertig graden teisteren festival Huntenpop in Ulft zaterdag. De organisatie van het festival heeft speciale maatregelen genomen om oververhitte bezoekers te voorkomen.
Op de camping bij het festivalterrein valt onmiddellijk iets op. Er staan relatief veel kinderbadjes. De badjes zijn daar neergelegd voor de campinggasten. Het water is zo lekker fris dat een vrouw die er in gaat zitten er ook snel weer uit wil. ‘Te koud, dat hou ik niet lang val’, laat ze weten.
Een jongen en een meisje staan even verderop te voetballen. Toch nog even wat beweging ook al is het warm. Toch wordt even later ook voor een kinderbadje gekozen om weer af te koelen.
Even verderop wil een jongen toch even proberen een stoel als duikplank te gebruiken. Het lukt hem om op zijn billen in het kinderbadje terecht te komen. Wel bezeerd hij zijn pols, maar die is dan ook weer onmiddellijk in het badje te koelen.
Bezoekers trotseren de warmte op Huntenpop.

Organisatie neemt extra maatregelen

De organisatie van Huntenpop heeft gedurende het festival op vrijdagavond en zaterdag extra maatregelen genomen. Zo is er naast de badjes op de festivalcamping ook gratis water bij toegang en is het water op het festivalterrein zelf voor de helft van de prijs. Ook zijn er extra overkappingen gemaakt en worden er smeer teams met zonnebrand ingezet. ´
De EHBO en de rest van de organisatie is alert op de warmte’ laat Hajon Westerveld van Huntenpop weten. ‘Op vrijdagavond was de temperatuur al zo gezakt dat het zelfs wat fris aanvoelde’, vertelt Hajon verder. Misschien dat op de zaterdag de mensen wat later komen en de middag overslaan.
Huntenpop duurt nog de hele zaterdagavond.