Arnhem en omstreken / Achterhoek

Te warm voor zingen en oogstfeest, door deze evenementen gaat een streep

Evenementen door de hitte afgelast of aangepast.
Evenementen door de hitte afgelast of aangepast. © Pexels
WOLFHEZE - In Gelderland gaan dit weekend evenementen niet door vanwege de hitte. Op andere plekken neemt de organisatie maatregelen. Zo wordt bij Huntenpop in Ulft water uitgedeeld.
Herma en Belinda van popkoor S(w)ing your heart out beloofden zondag een feestje bij Pro Persona in Wolfheze, maar ze hebben het optreden geannuleerd. "We vinden het niet verantwoord om het optreden door te laten gaan", schrijven de twee op Facebook. "Beslissen wat je niet doet, is even belangrijk als beslissen wat je wel doet." Het popkoor zou optreden in openluchttheater De Klaproos in Wolfheze.
In Noordijk gaat zondag het oogstfeest niet door. Historische Vereniging Oud Noordijk vindt dat het te warm wordt om de activiteiten door te laten gaan. Publiek zou getrakteerd worden op onder meer hooien, dorsen en de verkoop van 'vergeten groenten'. Eerder meldden we al dat het oogst in Oldebroek werd afgelast.
In Arnhem gaat de zelfoogstdag van onder meer kool, sla, bonen, worteltjes, bolcourgettes van Stadslandbouw Mooieweg niet door. Bezoekers moeten twee weken geduld hebben, ook voor een boeket bloemen uit de pluktuin. De oogstdag is verplaatst naar 27 augustus.
Wat wel doorgaat zijn de paardendagen in Bemmel, op maandag en dinsdag. De ponymarkt op maandag is wel ingekort. Op die markt, die al sinds 1958 plaatsheeft, worden dieren verkocht met het traditionele handjeklap tussen handelaren en kopers.

Extra schaduwplekken

Wie naar Huntenpop in Ulft gaat kan rekenen op een gratis flesje water. De organisatie zorgt voor extra schaduwplekken. Ze adviseert om het water bij de wc's niet te drinken. "Dat is enkel ter verkoeling en om handen te wassen in verband met het verhoogd risico op onder andere legionella."
Verder is er vandaag een team om bezoekers gratis in te smeren met zonnebrandcrème. Wie eigen zonnebrandcrème mee wil nemen naar binnen, moet de 'originele, ongeopende verpakking' laten zien bij de ingang.
Op de festivalcamping is barbecueën niet toegestaan.