Achterhoek

Enige pinautomaat in dorp al weken kapot: 'Hopeloos, je moet nu 10 kilometer om'

De geldautomaat in Ruurlo is al weken kapot.
De geldautomaat in Ruurlo is al weken kapot. © Omroep Gelderland
RUURLO - Het lijkt hopeloos, de enige geldautomaat in Ruurlo is al wekenlang kapot. Inwoners en bezoekers van Ruurlo balen daar stevig van.
Volgens de beheerder van het gebouw waar de geldautomaat is geplaatst, is de storing al weken aan de gang. Regelmatig ziet hij mensen die teleurgesteld van de automaat weglopen. "Helemaal nu het vandaag markt is, vooral oudere mensen willen daar contant betalen." De dichtstbijzijnde geldautomaat is in Borculo en dat is al gauw 10 kilometer.
Op Facebook is ook veel ongenoegen en irritatie over de langdurige storing: "Voor mij was het een probleem ik moest cash geld hebben. Ook dat komt nog voor. Dus dit is geen gedram maar noodzaak. Ook voor de oudere mensen die de luxe niet hebben, dat ze een auto beschikken."
De organisatie van de Reulse Zommerdagen riep bezoekers op om elders te pinnen: "Mocht u naar Ruurlo komen, en daar is alle reden voor, dan graag contanten pinnen in uw eigen woon- of verblijfplaats", klonk het.

'Vanmiddag doet hij het weer'

Volgens een woordvoerder van de Geldmaat was het een kwestie van enorme pech. Er was een hardnekkig probleem. Eerdere oplossingen bleken niet voldoende, waardoor er geboord moest worden en onderdelen en er specialisten bij moesten komen. "De eerste melding was op 18 juli en wij vinden ook dat het veel te lang geduurd heeft. Onze welgemeende excuses daarvoor."
Er is ook goed nieuws. Volgens Geldmaat is de storing vrijdagmiddag verholpen en kan iedereen weer geld pinnen in Ruurlo.