Stedendriehoek

Wilper Molen, de trots van Posterenk, decor bij Zomer in Gelderland

Team Posterenk
Team Posterenk
POSTERENK - Wie op de A1 van Apeldoorn naar Deventer rijdt, kan Posterenk rechts zien liggen. Het is dan wel opletten geblazen, anders ben je er voorbij. De Wilper Molen is de grote blikvanger.
Zomer in Gelderland is vrijdag in Posterenk, een dorpje met zo'n 300 inwoners dichtbij Twello op een steenworp afstand van recreatieplas Bussloo. De meeste voorzieningen zoals winkels en scholen mogen dan verdwenen zijn, Posterenk heeft wel Pampus, locatie ook voor Zomer in Gelderland. Bij Pampus zet bijna elke tiener uit de omgeving zijn of haar eerste stappen in het uitgaansleven. De vrijwilligers van Pampus zijn ook de basis voor het team van 10 dat in Posterenk gaat proberen geld te verdienen voor het goede doel en op nummer 1 te komen in de strijd om de Mooiste plaats van Gelderland.
Midden in Posterenk staat de blikvanger van het dorp, de trots van Posterenk, de Wilper Molen. En die molen wordt voor Zomer in Gelderland nagebouwd. Het is een van de grootste en oudste stellingmolens van Oost Nederland. De molen is trouwens dringend aan renovatie toe. Zo moet in elk geval de rieten kap vernieuwd worden. De stichting Behoud Wilper Molen is druk bezig hulp te zoeken om voor de molen de noodzakelijke herstelwerkzaamheden voor elkaar te krijgen.
Presentatrice Lisanne Halleriet met Team Posterenk