Stedendriehoek

Rasechte Rotterdammer Rob is helemaal thuis in Oosterhuizen

Rob Rotterdam (r) met presentator Frank Oosterwegel
Rob Rotterdam (r) met presentator Frank Oosterwegel © Omroep Gelderland
OOSTERHUIZEN - Hij is een geboren en getogen Rotterdammer. Maar sinds Rob op de camping in Oosterhuizen staat, heeft hij het dorpje vlakbij Apeldoorn in zijn hart gesloten.
'Rob Rotterdam' noemen ze hem in Oosterhuizen of ook wel 'Rob Feyenoord'. Niemand weet eigenlijk wat zijn echte achternaam is. Het maakt ook niet uit, hij is er inmiddels helemaal thuis. Sterker nog hij is er de heersende schutterskoning, tijdens de afgelopen Pinksterkermis geworden.
Rasechte Rotterdammer Rob is helemaal thuis in Oosterhuizen

'Ze staan allemaal voor je klaar'

Toen de camping in Beekbergen ooit sloot zocht Rob een nieuwe plek. Hij kwam op camping De Vinkenkamp in Oosterhuizen terecht. En hij is er eigenlijk nooit meer weggegaan. Hij woont nog wel in Rotterdam, maar komt vele malen per jaar naar Oosterhuizen. Hij heeft het dorp omarmd en Oosterhuizen heeft Rob in haar armen gesloten.
"Het is zo bijzonder. Toen mijn vrouw overleed heb ik ongelofelijk veel steun gehad uit Oosterhuizen." Ik denk dat er wel honderd man naar Rotterdam is gekomen voor het afscheid. Ik heb zo veel medeleven gehad, dat is ongelofelijk. ze staan hier allemaal voor je klaar. En nu nog steeds.

'Het is mijn tweede huis'

Oosterhuizen heeft dus ook een emotionele betekenis voor Rob. En daardoor ook voor zijn familie. "Ze weten hoe ik het hier naar mijn zin heb en wat dit dorpje voor mij betekent. Het is mijn tweede huis. Toen ik schutterskoning werd stond mijn zoon naast mij te huilen. Ze leren me hier ook van alles, ik heb hier leren carbidschieten. Prachtig."
Rob heeft inmiddels een nieuwe vriendin en zij vindt Oosterhuizen al net zo leuk. Ze komen dus regelmatig naar de vaste standplaats op de camping. En daar weet Oosterhuizen Rob ook te vinden: "Ze vinden mijn ijskast ook heel lekker..."