Gelderland

Oosterhuizen bouwt Colosseum na voor Zomer in Gelderland

Team Oosterhuizen
Team Oosterhuizen © Omroep Gelderland
OOSTERHUIZEN - Een amfitheater hadden ze al in Oosterhuizen en daar wordt ook wel opgetreden. Maar voor Zomer in Gelderland bouwen ze vandaag het bekendste amfitheater ter wereld; het Colosseum van Rome.
Zomer in Gelderland komt donderdag vanuit Oosterhuizen, een klein dorpje dichtbij Apeldoorn aan het Apeldoorns kanaal met zo'n 850 inwoners. Oosterhuizen heeft nog een eigen dorpsschool, een dorpshuis en een heel actief Oranje comité. En Oosterhuizen heeft nog veel meer. Wat te denken van een eigen volkslied, een dialectkoor, een damestouwtrekvereniging en een damestrekkerstocht.
Oosterhuizen doet voor de eerste keer mee aan Zomer in Gelderland. In elk dorp speelt een team van 10 personen om geld te verdienen voor een goed doel. Oosterhuizen wil geld verdienen voor het organiseren van een zeskamp voor de openbare basisschool tijdens de pinksterkermis. De grootste opdracht die elke deelnemende plaats krijgt is het bouwen van een decor dat gelinkt is aan het dorp. In Oosterhuizen moet dus het Colosseum gebouwd worden. Er staat al wel een amfitheater waar ook regelmatig muzikale en andere optredens gehouden worden. Maar nu krijgt het dorp dus tijdelijk een waar Colosseum met gladiatoren en alles wat daar bij hoort.
Presentator Frank Oosterwegel deelt de opdracht uit
Het Colosseum van Oosterhuizen is donderdagavond te zien vanaf 18.15 uur in het tv programma Zomer in Gelderland. Ben je in de buurt van Oosterhuizen kom dan vooral LIVE kijken om 18.00 uur.