Achterhoek

Varsseveldse beweegclub helpt senioren vitaal te blijven

Varsseveldse beweegclub helpt senioren vitaal te blijven
Varsseveldse beweegclub helpt senioren vitaal te blijven © REGIO8
VARSSEVELD - Stijn Koolschijn uit Ruurlo is in het voorjaar Stijnsbeweegclub begonnen bij de tennisclub in Varsseveld om senioren te helpen om vitaal in het leven te staan. Bij veel verenigingen merkte de trainer dat juist deze groep niet de aandacht krijgt die ze verdienen.
“Wat mij opviel is dat de focus heel erg op jeugd lag, terwijl bewegen en blijven bewegen voor iedereen belangrijk is”, aldus Koolschijn tegen mediapartner REGIO8. “Vandaar dat ik een programma heb ontwikkeld speciaal voor senioren. Het doel is dat iedereen een uur lang met plezier beweegt.” Het tiental deelnemers is enthousiast over de beweegclub, waarmee ze twee keer per week samenkomen. “Ik vind het een ontzettend goed initiatief”, laat Mieke van der Grint uit Sinderen weten. “Ik las het in de krant en ik dacht: 'dat is precies wat ik zoek'.”
De focus ligt niet alleen op het bewegen, ook het sociale aspect is een belangrijk onderdeel van de beweegclub. “Vooral het samen bewegen is hartstikke leuk”, meent Koolschijn. “Voor de mensen die niet meer werken heb je toch een stukje contact dat wegvalt.” De deelnemers zelf vinden ook de sfeer belangrijk. “Het is heel gezellig”, zegt Van der Grint. “We drinken daarna gezellig een kopje koffie en als er iets is appen we even. Het is gewoon heel gezellig en je leert weer nieuwe mensen kennen.”

Stijns Beweegdagen

Deze week organiseert de initiatiefnemer 'beweegdagen' om nog meer senioren aan het bewegen te krijgen, de huidige deelnemers juichen het toe. “Ik ben heel blij dat er steeds meer mensen komen, ook al moet je misschien even een drempeltje over”, aldus Van der Grint. Naast het sporten worden er verschillende lezingen gegeven onder andere over het fitte seniorenbrein en over voeding.