Gelderland

Heet? Blijf een koele kikker met deze tips

Tips voor koelte in hete tijden.
Tips voor koelte in hete tijden. © ANP
Het is volop zomer en met ingang van woensdagochtend geldt zelfs code geel. Dat betekent dat het Nationaal Hitteplan weer van stal wordt gehaald. Heb jij al snel van last van de kokende temperaturen? Hier hebben we nog wel wat tips voor je.

Hou het creatief en koel

Een frisse duik in het zwembad om af te koelen is natuurlijk altijd fijn met temperaturen rond de 30 graden. Heb je geen zwembad om de hoek of blijf je liever thuis? Dan kun je een zwembadje vullen. Om ruimte en water te besparen kun je daarvoor net als Mike uit Borculo een kliko gebruiken. Trapje erbij om erin te springen en lekker hangen maar. Kleinigheidje: je verbruikt ontzettend veel water en je moet wel een lege kliko bij de hand hebben. Maar misschien kun je het oud papier even ergens anders bewaren totdat het kwik weer daalt.
Een eigen zwembad in je kliko

Geen sauna in de auto

Niet op elke parkeerplaats is genoeg schaduw om ervoor te zorgen dat jouw auto geen privé sauna wordt. Om een autorit nog enigszins aangenaam te maken hebben we nog wat tips om de hitte uit je auto te krijgen.
Tips voor een koele auto

Verfrissing voor dieren

Ook dieren kunnen last krijgen van de warmte. Burgers' Zoo weet daar wel raad mee. Misschien kun je ook een speciaal dierenijsje voor jouw huisdier maken.
Verfrissing voor dieren

Zie ook: