Arnhem en omstreken

Ouderen koelen af door waterpret in Heelsum

Ouderen koelen buiten af
Ouderen koelen buiten af © Omroep Gelderland
HEELSUM - De temperaturen zijn hoog en als voor ouderen is het dan al snel afzien. Daarom wordt er in Heelsum geschoten met waterpistolen en gegooid met natte ballen.
Dennis is beweegagoog bij Vilente en hij heeft zaterdag een waterfestijn georganiseerd zodat de bewoners kunnen afkoelen. "We hebben allerlei leuke spellen bedacht", vertelt Dennis. "Met waterballen mikken in een klein zwembad, flessenvoetbal, ze kunnen schieten met een waterpistool in een bekertje en zeepbellen kapotslaan met een tennisracket. Er is van alles te doen."

IJsje als beloning

Bewoonster Truus is afgelopen maand 98 jaar geworden en ziet niet meer goed, maar als ze een tennisracket in haar hand krijgt wordt ze dolenthousiast. Ze zingt mee met de oud-Hollandse liedjes als ze de zeepbellen kapot slaat. Met een bekertje limonade in haar andere hand, geniet ze met volle teugen. Of Truus nou echt is afgekoeld? "Nee, maar het is wel gewoon heel gezellig." Gelukkig worden er aan het einde ijsjes uitgedeeld als beloning.

Zonnehoed en zonnebrand

Als beweegagoog is Dennis er verantwoordelijk voor dat hij de bewoners in beweging houdt. "Dat doen we door minimaal twee keer in de week krachttraining te doen en mobiliteitsoefeningen, maar als hoofdmoot staat het plezier voorop." En met deze hoge tempraturen beleef je weinig plezier om binnen rek- en strekoefeningen te doen. En dus mogen de bewoners zich lekker in de tuin uitleven met water, uitgerust met een grote zonnehoed en een flinke dot zonnebrand.
Beeldbrenger Joyce liep mee met beweegagoog Dennis om te kijken hoe het is om in de ouderenzorg te werken. Bekijk hier haar vlog!
Ouderen spelen met water
Deze video is gemaakt door Beeldbrengers. Beeldbrengers is een samenwerkingspartner van Omroep Gelderland en hét mediaplatform voor en door jongeren in Gelderland. Jonge medialiefhebbers maken reportages en vlogs over onderwerpen die zij belangrijk vinden. Iedere week vind je bij Omroep Gelderland een nieuwe video van Beeldbrengers.
Meer Beeldbrengers? Zie ook: