Rijk van Nijmegen

Neergeschoten Groesbeker had twee vuurwapens bij zich

Kogelgaten in het glas bij de ingang van IrisZorg.
Kogelgaten in het glas bij de ingang van IrisZorg. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - De 60-jarige man uit Groesbeek die maandag in Nijmegen door de politie werd neergeschoten, had twee vuurwapens bij zich. Dat laat de politie dinsdag weten.
De politie schoot de Groesbeker neer in een pand van verslavingszorginstelling IrisZorg. Hij leek een vuurwapen te richten op de agenten, die daarop besloten gericht te schieten. Nu is dus zeker dat hij daadwerkelijk vuurwapens bij zich had.
Er kwam maandagochtend een melding binnen dat er een man met een vuurwapen in de wachtkamer van de instelling zou zijn. Ook zou een knal zijn gehoord. De man volgde aanwijzingen van de politie niet op en reageerde ook niet op waarschuwingsschoten.
Daarop besloot de politie gericht te schieten. De man raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht. Verder raakte niemand gewond.
De Rijksrecherche onderzoekt het incident. "Hoe vaak er is geschoten is iets dat onderdeel uitmaakt van het onderzoek. Het is dus niet aan ons om te zeggen hoe vaak er is geschoten, door wie, en wat dat zegt over het incident", stelt een politiewoordvoerder.

Zie ook: