Arnhem en omstreken

Inzameling voor 'hartverwarmende kunst voor zorghelden'

Bianca Berkhout, Klaas Gubbels en de twee kunstwerken
Bianca Berkhout, Klaas Gubbels en de twee kunstwerken © Jeroen Glas
ARNHEM - De Arnhemse Bianca Berkhout zet zich in voor hartverwarmende kunst voor zorghelden. De oud-zorgverleenster heeft nog steeds hart voor haar vak en dus zamelt ze geld in voor schilderijen in het personeelsrestaurant van ziekenhuis Rijnstate in Arnhem. Zo wil zij het personeel een hart onder de riem steken.
Berkhout heeft de Arnhemse schilder Klaas Gubbels bereid gevonden om twee schilderijen speciaal voor Rijnstate te maken. Zijn iconische koffiekannen ontbreken niet en er staan ook zeven hartjes op de kunstwerken.
De schilderijen zouden normaal gesproken 27.000 euro kosten. Maar omdat Gubbels zelf goed geholpen is in Rijnstate, biedt hij ze aan voor 5000 euro. Dit is dus ook het bedrag waar Bianca Berkhout naar streeft. Klik hier voor meer informatie over haar crowdfundingsactie.

'Nog steeds veel druk op zorgpersoneel'

"Er staat nog steeds veel druk op het zorgpersoneel. De zorgmedewerkers van Rijnstate staan altijd voor hun patiënten klaar; ook in de afgelopen twee turbulente coronajaren konden wij dag en nacht op hen rekenen. En daarvoor wil ik ze bedanken met twee uniek schilderijen van kunstenaar en Arnhems icoon Klaas Gubbels."

'Onvermoeibare inzet'

"Tijdens de coronapandemie heb ik met enorme bewondering gekeken naar de onvermoeibare inzet van de zorgmedewerkers van Rijnstate. Hoe moeilijk de omstandigheden ook waren, of hoe pittig en lang de diensten; zij bleven met hart en ziel zorgen voor hun patiënten. Ik heb me vaak afgevraagd waar we de afgelopen periode zouden zijn geweest zonder deze zorghelden", benadrukt Berkhout.