Achterhoek

Ulft maakt zich op voor terugkeer van Huntenpop

Ulft maakt zich op voor terugkeer van Huntenpop
Ulft maakt zich op voor terugkeer van Huntenpop © REGIO8
ULFT - Na twee zomers zonder maakt Ulft zich op voor de terugkeer van Huntenpop. Op de weilanden bij de Oude IJssel verrijst het festivalterrein, waar komend weekend duizenden bezoekers los gaan.
“Blij dat het weer kan en blij dat het weer mag”, zegt voorzitter Hajon Westerveld van het Ulftse festival tegen mediapartner REGIO8. “Alles loopt lekker, het gaat best heel goed, dus ik ben blij.” Waar andere festivals kampen met personeelstekort voor de opbouw, loopt het bij Huntenpop volgens de voorzitter gesmeerd. Met een nieuw bierenplein, een extra podium en de introductie van de Foëfeltent voor diverse optredens zijn er ook de nodige nieuwe onderdelen. “We hebben de coronatijd goed benut”, vindt Westerveld.
Ulft maakt zich op voor terugkeer van Huntenpop
Tent voor tent verrijst het festivalterrein deze week, waar onder meer Maan, Snelle en Danny Vera zullen optreden. De hoge temperatuur en het felle zonnetje deert de bouwers niet. “Het is denk ik de zevende of achtste editie dat ik hier terugkom en het voelt ondertussen ook als thuiskomen”, zegt Juri van Pul, projectleider van de opbouw. “Het had best iets minder gemogen qua temperatuur, maar dit is prima. Het is een stuk beter dan regen.”

Duizenden bezoekers

Met 26.000 bezoekers kende Huntenpop in 2017 de recordeditie. Dit jaar worden zowel op vrijdag als zaterdag ruim 10.000 bezoekers verwacht. Bezoekers die een kaartje hadden voor de editie van 2020 konden geld terug vragen, maar daar is volgens Westerveld nauwelijks gebruik van gemaakt: “Je hebt altijd een paar mensen die wat kaarten teruggeven, maar het viel mij heel erg mee. We hebben hele trouwe bezoekers.”