Arnhem en omstreken

Man (25) overvalt woning met vuurwapen: zes jaar cel

Rechtbank in Arnhem.
Rechtbank in Arnhem. © Omroep Gelderland
Een 25-jarige man uit Arnhem is maandag tot zes jaar gevangenisstraf veroordeeld voor een woningoverval. De man pleegde samen met een handlanger een gewapende overval, waarbij de eigenaar van de woning zwaargewond raakte.
De twee mannen kwamen afgelopen december via een ingeslagen raam de woning van het slachtoffer binnen. Terwijl de eigenaar van de woning lag te slapen, vielen de daders zijn slaapkamer binnen. De mannen bedreigden het slachtoffer met een vuurwapen en noemden hem bij zijn voornaam. Ook zouden de daders weten dat hij geld had. Het slachtoffer en de twee daders raakten in een gevecht, waarbij het slachtoffer flinke verwondingen opliep aan zijn gezicht. De daders verlieten de woning met een horloge en telefoon als buit.

Man ontkent overval

De veroordeelde man ontkent alle betrokkenheid bij de woningoverval. Volgens de advocaat is er geen enkel bewijs waaruit moet blijken dat man in de woning was. Maar de rechtbank vindt dat er voldoende bewijs is voor een veroordeling.
Een overval, midden in de nacht, waarbij grof geweld wordt gebruikt, op een plek waar de eigenaar zich veilig zou moeten voelen, noemt de rechtbank angstaanjagend. De rechtbank vindt daarom een langdurige gevangenisstraf passend.

Schadevergoeding

De man moet samen met zijn mededader een schadevergoeding betalen aan het slachtoffer. Het gaat om ruim 4000 euro aan materiële schade en 7500 euro aan immateriële schade.