Arnhem en omstreken

Verbijstering na overlijden raadslid (38) tijdens vakantie in Thailand

Tamara Zonnenberg
Tamara Zonnenberg © GroenLinks Lingewaard
HUISSEN - Op woensdag postte ze vanuit Thailand nog een nieuwe profielfoto op Facebook, donderdag overleed ze. Tamara Zonnenberg (38) was met haar vriend op vakantie in Thailand. Volgens haar fractievoorzitter overleed ze terwijl ze aan het zwemmen was in een zwembad.
Wat daar precies is gebeurd, is nog niet duidelijk en wordt nog onderzocht.

'Nooit saai met Tamara'

Tamara was raadslid voor GroenLinks in de gemeente Lingewaard. En daar wordt met ongeloof gereageerd op haar plotselinge dood. Haar fractiegenoot Lianne Duiven: "Met Tamara was het nooit saai in de raad. Terwijl leek alsof ze rustig luisterde, reageerde ze vaak opeens vol vuur en liet het onderwerp niet meer los. Met een grappige of cynische opmerking en de belofte terug te komen op het onderwerp eindigde ze haar bijdrage. Na afloop luidruchtig nagenietend van alle commotie."
Fractiegenoot Chantal Crijns vult aan: "Open, eerlijk, vol energie en altijd positief. Dat was Tamara. Met een grapje en een knipoog waar het kon en met bevlogenheid en fanatisme waar het nodig was. Een geweldige collega, wat gaan we je missen."

'Net nu je zelf je geluk had gevonden'

Fractievoorzitter Inge Sloot: "Ik hoorde jou vaak zeggen 'leven en laten leven'. Hoe kon je tegelijkertijd zo chaotisch en zo georganiseerd zijn, en ondanks tegenslagen altijd proberen optimistisch blijven? Dat kon ik alleen maar bewonderen. Wat triest dat jij, nu je zelf het geluk had gevonden en mocht zijn wie jij bent, er maar zo kort van mocht genieten. Die lege raadszetel staat symbool voor een nog groter gat in onze fractie. Dag lieve bijzondere Tamara."
Ook raadsleden van Lokaal Belang Lingewaard reageren met verdriet en verbijstering: "Het is ongelooflijk om te moeten horen dat iemand in de bloei van haar leven tijdens een vakantie in Thailand komt te overlijden. Tamara was een zeer betrokken en kleurrijk politica en daarmee een enorm mooie aanvulling voor onze Lingewaardse raad. Dank je wel Tamara, voor je grappen, je tumult en je grote inzet. Wat zullen we je missen. We wensen haar partner Machiel, haar moeder Danny en alle familie en vrienden heel veel sterkte met dit grote verlies."
Tamara Zonnenberg was geboren en getogen in Huissen. Naast raadslid was ze ook adviseur bij het Ministerie van Defensie. Volgens betrokkenen duurt het zeker anderhalve week voordat Tamara terug naar Nederland gebracht zal worden.

'Zo plotseling'

Loco-burgemeester van Lingewaard, Maarten van den Bos is overweldigd door het nieuws: "zo plotseling, we moesten allemaal een paar keer diep ademhalen toen we het hoorden. Onze gedachten gaan in eerste instantie uit naar familie en nabestaanden. Als eerste willen we een steun voor hen zijn."