Rivierengebied

Tim (17) loopt van Groningen naar Maastricht voor KiKa

Tim Frederiks loopt 340 km voor KiKa
Tim Frederiks loopt 340 km voor KiKa © Tim Frederiks
BENEDEN-LEEUWEN - De 17-jarige Tim Frederiks uit Beneden-Leeuwen loopt in tien dagen van Groningen naar Maastricht. Hij wil zo geld ophalen voor KiKa, de Stichting Kinderen Kankervrij.
Tim is maandag begonnen aan de tocht van 340 kilometer. "Ik ben nu in Meppel, heb 80 kilometer gelopen", zei hij woensdagmorgen op Radio Gelderland.

'Erg om te zien'

"Ik zie kinderen die kanker hebben. Dat vind ik heel sneu", verklaart hij zijn onderneming. "Kinderen die dit hebben en chemo's en andere behandelingen moeten ondergaan. Dat is erg om te zien."
"Ik loop de hele tocht alleen, maar soms loopt iemand mee ter ondersteuning. Het gaat goed. Het Rode Kruis heeft me gisteren nagekeken. Ik had blaren, maar ik voelde ze niet tijdens het lopen."

'Mooie uitdaging'

Hij heeft flink geoefend voor deze wandeltocht. Vorig jaar liep hij al een tocht van Utrecht naar zijn woonplaats, zo'n 40 kilometer. "Het leek me leuk om eens een keer wat verder te lopen. Het wandelen is begonnen bij de scouting, we wandelen vaak en dit leek me een mooie uitdaging." Tim had de smaak te pakken en gaat dus voor nog een veel grotere afstand.

7500 euro

"Ik hoop 7500 euro op te halen voor KiKa", vertelt Tim, die elke dag rond 8.00 uur start. Woensdag doet hij Gelderland aan, een warme dag 30 graden. "Ik loop met lichte bepakking, ga veel drinken en genoeg zout eten", blikt hij vooruit.