Rijk van Nijmegen

Vermiste kat Fiona na drie jaar weer terug bij haar baasje

Fiona en baasje zien elkaar weer.
Fiona en baasje zien elkaar weer. © Dierenambulance Maasland
BALGOIJ - Kat Fiona werd maandag na drie(!) jaar herenigd met haar baasje uit Balgoij. De eigenaresse had de hoop al opgegeven haar ooit nog levend terug te zien.
De Dierenambulance Maasland kreeg het verzoek om in Demen, een dorpje in Brabant, een kat te checken op een chip. Daar liep namelijk een onbekende kat door de buurt.
De medewerkers van de Dierenambulance konden de kat vangen en niet veel later bleek dat het ging om Fiona, die al drie jaar als vermist stond opgegeven.
"Mevrouw viel bijna stil bij het horen dat Fiona gevonden was", laat de Dierenambulance weten via een Facebook-bericht. "Fiona en haar baasje kunnen nu voorzichtig weer aan elkaar wennen en genieten van elkaar."

'Chippen is enorm belangrijk'

"Het chippen van je huisdier is enorm belangrijk. Anders hadden we bijvoorbeeld Fiona niet met haar baasje kunnen herenigen", vertelt Saskia Thijssen van de Dierenbescherming.
"Dit soort meldingen zijn altijd lastig in te schatten, want katten mogen gewoon buiten lopen. Maar als we in de buurt zijn of als de buurt zich zorgen maakt om een kat, kunnen we langskomen om een kat te checken op een chip."