Gelderland

Het wordt weer heet: 'Woensdag 30 graden'

Suppen is een manier om koel te blijven aanstaande woensdag.
Suppen is een manier om koel te blijven aanstaande woensdag. © ANP
ARNHEM - Liefhebbers van zomers weer moeten nog even geduld hebben, maar dat wordt deze week beloond. Het wordt namelijk weer dertig graden. "De temperatuur loopt flink op."
Meteoroloog Wilfred Janssen van Weerplaza vertelde van alles over de weersverwachting op Radio Gelderland. "Er hangt nu nog een strook dikke bewolking boven onze provincie", stelt hij. "Af en toe valt er wat regen, maar in het noorden is het al droog."

30 of 31 graden

"Vanuit het noorden knapt het op", vervolgt Janssen. "De zon breekt door en de temperatuur loopt flink op. Dan draait de wind naar het zuiden en komt de warme lucht deze kant op. Het worden vrij zonnige dagen. Dinsdag wordt het al 25 tot 28 graden en blijft het droog. Woensdag hebben we nog meer zon en nog hogere temperaturen. Het kan wel 30 of 31 graden worden."
Ook donderdag blijft het volgens Janssen warm. "Maar dan is er wel meer vochtige lucht. Dan krijgen we ook te maken met onweersbuien. Dit neemt meteen verkoeling met zich mee, want vrijdag ligt de temperatuur al een stuk lager."
Maar eerst wordt het dus nog tropisch. Tijd om de ijsblokjes dus weer in de vriezer te leggen.

Zie ook: