Noord-Veluwe / Stedendriehoek

Zo mooi staat de heide al in bloei, bekijk de foto's

De heide bij Epe heeft al een mooie paarse gloed.
De heide bij Epe heeft al een mooie paarse gloed. © Margrietha Timmer
ARNHEM - De heide is nog lang niet op z'n paarst, maar toch verschijnen er al prachtige foto's online van een beginnende paarse vlakte. En dat terwijl de paarse pracht over een paar weken pas op het hoogtepunt is.
Onze volgers op Facebook reageerden enthousiast op het nieuws dat de heide al paars aan het worden is. Een enkele volger heeft het zelfs al vastgelegd. We geven je een mooie verzameling.

De Steeg

Je moet nog een beetje tussen de bomen doorkijken, maar voorzichtig ploppen de eerste paarse bloemetjes al omhoog hier in De Steeg. Irene Hendriks wist het doorkijkje mooi vast te leggen. De 'paarse deken' is in aantocht.
Tussen de bomen door zie je de eerste paarse heide.
Tussen de bomen door zie je de eerste paarse heide. © Irene Hendriks

Apeldoorn

Bij de Kroondomeinen in Apeldoorn zijn ook de eerste paarsroze plukken te vinden. Helma van de Kolk spotte het en legde het vast op camera.
Paarse heide bij de Kroondomeinen.
Paarse heide bij de Kroondomeinen. © Helma van de Kolk
Bekijk hieronder meer beelden van de heide.
Op de Hoge Veluwe wordt de heide langzaam paars

Elspeet

Roza van Peppel trof dit mooie tafereel met de schaapskudde op de voorgrond aan in Elspeet. Wist je dat je in dat gebied ook met een huifkar over de hei kan rijden om de heide van dichtbij te bekijken?
Denk je aan heide, dan denk je aan schapen.
Denk je aan heide, dan denk je aan schapen. © Roza van de Peppel

Ermelo

Zo'n paarse heide ziet er natuurlijk uit als één grote deken, maar heb je de bloemetjes weleens van dichtbij bekeken? Barbara Goedhart wel, ze zoomde even goed in op deze bloemetjes in Ermelo en zo zie je dat elke tak uit honderden minibloemetjes bestaat. En al die miljoenen bloemetjes bij elkaar uiteindelijk die prachtige paarse gloed.
Zo mooi staat de heide al in bloei, bekijk de foto's
Zo mooi staat de heide al in bloei, bekijk de foto's © Roza van de Peppel
Natuurmonumenten doet er alles aan om de heide gezond te houden en uit te breiden. "Zolang mensen op de paden blijven, is iedereen welkom", zegt een woordvoerder. Volgens haar kunnen bezoekers het beste met de fiets of te voet komen.