Noord-Veluwe

Muziekkorps uit Wezep verovert wereldtitel: 'We konden juichen'

De van Limburg Stirum Band is wereldkampioen.
De van Limburg Stirum Band is wereldkampioen. © Omroep Gelderland
WEZEP - De van Limburg Stirum Band uit Wezep heeft zondag de wereldtitel veroverd bij het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Dat is het wereldkampioenschap voor muziekkorpsen.
"Alles viel op zijn plek", vertelt bestuurslid en slagwerker Bart Kroeze. "We hebben gewoon gedaan wat we moesten doen. We liepen met een goed gevoel het veld af. Maar toen moesten er nog tientallen muziekkorpsen komen. Gisteravond konden we juichen."
"Het is een showwedstrijd, die zie je ook op een taptoe. Je maakt showfiguren op een veld. Wij deden dat op muziek van de musical Les Misérables. Daarop hebben we heel veel figuren gelopen."

'Feest in Wezep'

De van Limburg Stirum Band in actie op het wereldkampioenschap:
"Het is de tiende keer dat we meededen, maar we hebben nog nooit zo hoog gescoord. En zijn ook nooit eerder wereldkampioen geworden. Het is echt feest in Wezep", glundert Kroeze.
Zo zag het tweede deel van het optreden van de van Limburg Stirum Band eruit:
Ook andere Gelderse muziekkorpsen vielen in de prijzen op het Wereld Muziek Concours. Zo kreeg het Gelders Fanfare Orkest een prijs voor het creatiefste en innovatiefste programma. Klik hier voor de volledige uitslagen.