Gelderse Vallei

Man (43) ernstig gewond bij steekpartij

De politie rukte massaal uit
De politie rukte massaal uit © Patrick Apenhorst / Persbureau Heitink
RENKUM - Een ruzie in de wijk Bergerhof in Renkum is zaterdagavond volledig uit de hand gelopen. Twee mannen raakten gewond, van wie een ernstig.
De politie kreeg aan het begin van de avond een melding van een mishandeling aan de Waterweg. Agenten gingen daarop ter plaatse, maar werden doorgestuurd naar de aangrenzende Dominee Gewinweg. Daar bleek een ruzie te zijn geweest waarbij volgens de politie een 43-jarige man uit Renkum is gestoken.

Verdachte opgepakt in Ede

Het slachtoffer bloedde hevig en is met ernstig letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Een 65-jarige man uit Renkum raakte ook gewond bij de ruzie. Hij is nagekeken bij de huisartsenpost, aldus de politie. De vermeende dader kon later op de avond in Ede worden aangehouden. Het gaat om een 40-jarige man uit Renkum.
De zwaargewonde is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht
De zwaargewonde is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht © Persbureau Heitink
Aan de Waterweg zette de politie de voortuin van een woning af. Tegen de gevel stond een groene container, waar volgens een buurtbewoner het steekwapen in was gedumpt.

Agenten met zware vesten

Volgens een videocorrespondent trok het incident in de woonwijk veel bekijks. De politie was met zeker tien agenten ter plaatse. Sommigen droegen zware vesten. Ook was de traumahelikopter opgeroepen, maar die hoefde uiteindelijk niet te komen.
Wat de precieze aanleiding was voor de steekpartij is niet bekend.