Rivierengebied

Man (42) opgepakt na dumpen van afval op A18

Vannacht is een blokkade ontdekt aan het einde van de A18.
Vannacht is een blokkade ontdekt aan het einde van de A18. © 112Achterhoek-nieuws
WESTENDORP - De politie heeft donderdagavond een 42-jarige man uit de gemeente Oost Gelre aangehouden voor het dumpen van afval op de A18. De verdachte werd op heterdaad betrapt bij het dumpen van afval ter hoogte van Westendorp.
De politie zag rond 22.15 uur een groep van zo'n dertig trekkers op de N18, die reed in de richting van de snelweg. Bij Westendorp stuitten agenten op een blokkade en zagen ze de verdachte afval dumpen. De man werd direct aangehouden en zit nog vast.
In de voorbije dagen zijn al meermaals afvaldumpingen gedaan op snelwegen en op af- en toeritten van snelwegen. Woensdagochtend staken boze boeren in alle vroegte hooibalen in brand, legden ze autobanden op de weg, stichtten ze brand in de berm langs de snelweg en spoten ze mest op de rijbaan.
De politie zei eerder al veel vragen te krijgen over hoe de verantwoordelijken worden aangepakt. Door beelden te bekijken en aanwezig te zijn op toe- en afritten wordt geprobeerd zo veel mogelijk gevaarlijke situaties te voorkomen, liet de politie weten.