Rivierengebied

Politie onderzoekt oorzaak grote brand in Beesd

Omwonenden werd geadviseerd ramen en deuren te sluiten.
Omwonenden werd geadviseerd ramen en deuren te sluiten. © Persbureau Heitink
BEESD - De politie gaat onderzoek doen om de oorzaak van de brand aan de industrieweg in Beesd te achterhalen. Dat zegt de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid, nadat in totaal tweehonderd hulpverleners de brand afgelopen nacht tegen 01.30 uur onder controle hadden.
De brandweer is in de nacht nog lang bezig geweest met het nablussen van de brand. Het bedrijfsverzamelgebouw moet als verloren beschouwd worden, laat de veiligheidsregio weten.
Door de intensiteit van de brand werd er gevreesd voor naastgelegen panden, maar het vuur heeft uiteindelijk niet over kunnen slaan. De panden naast het bedrijfsverzamelgebouw hebben wel schade opgelopen.
Een woordvoerder van de brandweer meldde donderdagavond dat niet bekend is of bij het uitbreken van de brand nog mensen in het pand aanwezig waren. Ook is voor de brandweer onduidelijk wat er allemaal in het pand aanwezig is.

Ontploffingsgevaar

"Omdat er ontploffingsgevaar is, wordt in een cirkel van tweehonderd meter om het pand ontruimd", liet de woordvoerder donderdag weten. Dit was alleen van toepassing op de mensen op straat. "Mensen die binnen deze straal wonen, moeten binnen blijven." Getuigen meldden dat er ontploffingen te horen waren.
Bekijk hier de beelden van de brand:
Grote brand op industrieterrein Beesd