Rivierengebied

Grote brand op industrieterrein Beesd

BEESD - In Beesd is donderdagavond aan de Industrieweg een zeer grote brand uitgebroken. De brandweer is met groot materieel uitgerukt. De A2 is afgesloten voor het verkeer.
Het gaat om een bedrijfsverzamelgebouw. Een woordvoerder van de brandweer meldt dat niet bekend is of bij het uitbreken van de brand nog mensen in het pand aanwezig waren. Ook is voor de brandweer onduidelijk wat er allemaal in het pand aanwezig is.
"Omdat er ontploffingsgevaar is, wordt in een cirkel van tweehonderd meter om het pand ontruimd." Dit geldt alleen voor mensen op straat. "Mensen die binnen deze straal wonen, moeten binnen blijven", zegt de woordvoerder. Getuigen melden dat er ontploffingen te horen waren.
Grote brand op industrieterrein Beesd

Twaalf blusvoertuigen

Er is veel brandweer uit de regio aanwezig, waaronder eenheden uit de regio Utrecht. Het gaat om minimaal twaalf blusvoertuigen, maar ook om hoogwerkers en een Groot Watertransport.
Rond 20.45 uur kwam de eerste melding van de brand binnen. Dikke zwarte rookwolken waren in de hele omgeving te zien en vlammen sloegen uit het pand. Rond 22.15 uur werden de vlammen wel iets minder.
Omwonenden werd geadviseerd ramen en deuren te sluiten.
Omwonenden werd geadviseerd ramen en deuren te sluiten. © Persbureau Heitink

'Sluit ramen en deuren'

De Veiligheidsregio Gelderland-Zuid adviseert omwonenden om ramen en deuren te sluiten. Er is om die reden ook een NL-Alert uitgegaan. "Zet eventuele ventilatie uit", meldt het alert ook. Er zijn al meerdere noodmeldingen uitgegaan.
Woningen in de directe omgeving wordt geadviseerd binnen te blijven, zo meldt de Veiligheidsregio op Twitter.