Rijk van Nijmegen

Larissa wilde op de meiden uit haar klas lijken, nu omarmt ze haar krullen

Stefanie laat haar krullen knippen bij Larissa
Stefanie laat haar krullen knippen bij Larissa © Beeldbrengers
NIJMEGEN - De Beeldbrengers maken iedere week een item over wat speelt in de leefwereld van jongeren. Deze weekt bezoekt Stefanie een krullenkapper.
"Ik ben half Nederlands en half Dominicaans. Als Dominicaans meisje word je opgevoed met het idee dat steil haar dé manier is. Ik accepteerde nooit mijn eigen krul en ik vond nooit de plekken waar ik mij gehoord voelde. Als ik aan mijn haar denk, denk ik: veel gedoe." Dit vertelt Stefanie terwijl zij in de kappersstoel zit.

Krullenkapper

Stefanie heeft jarenlang gedaan aan 'relaxen': een methode waarbij mensen hun kroeshaar op een chemische manier steil maken. "Eigenlijk is het het tegenovergestelde van een permanentje", vertelt Larissa. Zij is krullenkapper in Nijmegen en heeft zelf ook van haar 8e tot haar 15e haar haar steil gemaakt op deze manier. Larissa neemt vandaag het haar van Stefanie onder handen.

Lang blond steil haar

"Ik wilde vroeger op de meiden uit mijn klas lijken", vertelt Larissa. Zelf groeide zij op in een omgeving waar veel meiden lang, steil en blond haar hadden. Ze vervolgt: "Deze meiden stonden op, kamden hun haar en deden het in een staart. Ik kon dat niet. Ik dacht dan: Mijn haar is niet goed, of mijn haar is niet mooi genoeg." Larissa heeft daarom deze krullenkapper opgezet om te zorgen dat iedereen naar een kapper kan, ook mensen met krullen.
Stefanie bezocht Larissa en liet haar krullen knippen.
Stefanie laat haar krullen knippen bij Larissa
Deze video is gemaakt door Beeldbrengers. Beeldbrengers is een samenwerkingspartner van Omroep Gelderland en hét mediaplatform voor en door jongeren in Gelderland. Jonge medialiefhebbers maken reportages en vlogs over onderwerpen die zij belangrijk vinden. Iedere week vind je bij Omroep Gelderland een nieuwe video van Beeldbrengers.
Meer Beeldbrengers? Zie ook: