Achterhoek / Rivierengebied

'Jacht op pensionado's is geopend', 65-plusser als oplossing voor personeelstekort

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © Doorwerkgroep
DOETINCHEM - Je hoort het van alle kanten: werkgevers krijgen hun vacatures niet meer vervuld. Overal vallen gaten door personeelstekort. En dat terwijl een grote groep mensen met ervaring thuiszit. Want veel ouderen willen na hun pensionering best nog wel een paar jaar doorwerken. Bij uitzendbureau Betuwe65plus in Culemborg is het een 'gekkenhuis'. "De jacht op de pensionado is hier wel geopend."
Ze sparen voor een nieuwe auto. Of helpen hun kleinkinderen financieel, omdat een huis voor een starter te duur is. Er zijn talloze redenen voor gepensioneerde ouderen om te blijven werken. Al is het maar om je tijd zinvol door te komen. De arbeidsmarkt zit te springen om werknemers.
Je zou denken dat bedrijven in de rij staan om ouderen een baantje aan te bieden. Maar volgens Annette Karnebeek van De Doorwerkgroep, een uitzendbureau voor 65-plussers in Doetinchem, is het nog best lastig om deze mensen aan het werk te krijgen. "En dat terwijl ouderen enorm gemotiveerd zijn, ervaring en rust meenemen en goedkoop zijn omdat er geen sociale premies hoeven te worden afgedragen", legt ze uit.
Het UWV gaf eerder al aan dat ook het aantal 55-plussers dat werkt zoekt steeds kleiner wordt, maar dat ook daar nog steeds een potentieel van tienduizenden werknemers onbenut blijft. Dat strookt met het beeld van de 65-plussers, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

'Gekkenhuis'

Volgens het CBS stijgt het aantal werkende ouderen wel. Was in 2017 nog 10,6 procent van de ouderen tussen 65 en 75 jaar aan het werk, in het eerste kwartaal van dit jaar is dat opgelopen naar 15 procent. Bovendien zijn ze meer uren gaan maken; het merendeel van de werkende gepensioneerden werkt meer dan 24 uur per week. Maar er is dus nog een potentieel van vele duizenden ouderen die aan het werk willen.
Ik heb werkgevers die me iedere week bellen van 'Herma, denk je nog aan me?
Herma de Jong van uitzendbureau Betuwe65plus
In de Betuwe hebben al meer werkgevers de gepensioneerde ouderen gevonden als oplossing voor het personeelstekort. Uitzendbureau voor 65-plussers Betuwe65plus laat weten de aanvragen niet allemaal te kunnen vervullen.
Volgens Herma de Jong van het uitzendbureau in Culemborg is het momenteel een 'gekkenhuis'. "Ik heb werkgevers die me iedere week bellen van 'Herma, denk je nog aan me?' De jacht op de pensionado is hier wel geopend. Ik had deze week een bedrijf uit Andelst die iemand nodig had. Stuur ik een gepensioneerde oudere, bellen ze binnen een dag terug. Of ik er nog acht heb. Die had ik natuurlijk niet."
"Wat zich nu bij mij meldt, zijn de 65-plussers die iets willen doen voor hun gescheiden kind, of voor hun kleinkind dat niet aan de bak komt en geen geld heeft om ergens te wonen in de huidige wooncrisis. Ouderen hebben dus meer kans op werk tegenwoordig. De vooroordelen gaan er langzaam vanaf. Maar over het algemeen moet je wel je best doen om ouderen een passende baan te geven", gaat De Jong verder.

Werkgevers flexibel

Volgens Gert Sturre van uitzendbureau VELUWE65PLUS in Apeldoorn is het belangrijk dat werkgevers flexibel zijn wanneer ouderen aan het werk willen. "Je moet je realiseren dat pensionado’s die nog willen en kunnen werken, doorgaans niet fulltime werken. Ze zijn weliswaar zeer flexibel inzetbaar, maar doorgaans niet fulltime."
Fulltime banen moeten dus worden ingevuld door meerdere parttimers. "Zodoende zien wij dat er bij ons uitzendbureau veelal vragen binnenkomen voor vacatures waarvoor een lager opleidingsniveau nodig is. We krijgen weinig vragen binnen voor vacatures met opleidingsniveau HBO/HBO+", aldus Sturre.