Stedendriehoek

Geld voor droomboerderij Joanne en Johannes is bij elkaar

Joanne en Johannes vinden hun droomboerderij
Joanne en Johannes vinden hun droomboerderij © Burgerboerderij De Patrijs
LAREN - De droom van Joanne Malotaux en Johannes Regelink om een ecologische en natuurinclusieve boerderij met de naam De Patrijs te beginnen, komt uit.
De financiering voor de aankoop van een boerderij in het buitengebied van Laren is rond. En daarmee komt een einde aan een zoektocht naar een geschikte locatie en het vinden van financiering. Het betekent tegelijkertijd dat hun droom gerealiseerd kan worden.

Miljoen euro opgehaald

Op hun boerderij is straks ruimte voor koeien, maar ook voor bijvoorbeeld kippen of varkens. Daarnaast moet er akkerbouw- en tuinbouw en een voedselbos komen, gaven ze eerder aan.
Vorige week tikte de teller van een crowdfunding de 1 miljoen euro aan. "Honderden mensen hebben er via certificaten, leningen en donaties voor gezorgd dat De Patrijs daadwerkelijk de landing in kan zetten. Daarnaast hebben we nog meer goed nieuws: ook van de Rabobank hebben we inmiddels de definitieve goedkeuring van onze financieringsaanvraag", laten de initiatiefnemers weten.

Financiering is rond

Nu de financiering rond is, kunnen Joanne en Johannes samen met compagnons Saskia en Erik alles in het werk stellen om te verhuizen naar de boerderij in Laren. Het idee is dat ze op 1 december van start gaan. Vanaf dat moment wordt de transitie ingezet naar een natuurinclusief en ecologisch bedrijf.