Rivierengebied

Zeer grote brand in Hurwenen, asbest vrijgekomen

Grote zwarte rookwolken komen af van de schuur.
Grote zwarte rookwolken komen af van de schuur. © Hans Verbeek/Meesters Multi Media
HURWENEN - In een champignonkwekerij in Hurwenen heeft dinsdagavond een zeer grote brand gewoed. Het vuur was rond 20.45 uur onder controle, zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid. Er kwamen grote zwarte rookwolken af van het pand aan de Groenestraat. Bij de brand is asbest vrijgekomen.
De brandweerzegsman raadt mensen in de omgeving aan resten op hun erf niet op te rapen. Onderzoek moet uitwijzen waar het asbest is neergekomen, mensen in de directe omgeving van de brand krijgen bericht van de gemeente Maasdriel. Een gespecialiseerd bedrijf gaat de asbest woensdag opruimen.
De brandweer in Geldermalsen voerde bluswater aan; een slang met een lengte van een kilometer haalde water uit een nabijgelegen plas. "We hebben hier een tekort aan water", zei de woordvoerder dinsdagavond.
Er raakte bij de brand niemand gewond. Wel moesten vakantiegangers met een camper een andere staanplaats zoeken. Naast de verwoeste kwekerij zit een camperplaats en de gasten moesten op last van de brandweer weg.

Oorzaak onduidelijk

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.
De politie hield toeschouwers op afstand. De veiligheidsregio adviseerde omwonenden die overlast hebben van de rook, ramen en deuren te sluiten. Mensen in de omgeving kregen een NL-Alert.