Gelderland

Achterhoek zet De Graafschap in om medewerkers te trekken

Onverwachte Hoek op shirt De Graafschap
Onverwachte Hoek op shirt De Graafschap © REGIO8
DOETINCHEM - De Graafschap heeft dinsdag het Achterhoekse online platform 'Onverwachte Hoek' als nieuwe shirtsponsor en Premium Partner gepresenteerd. Het online platform, een project van de 8RHK ambassadeurs bestaande uit Achterhoekse bedrijven, organisaties en gemeenten, wil door de samenwerking met de Superboeren de regio prominenter op de kaart zetten als werkregio.
“Wat we zien is dat het ontzettend moeilijk is om medewerkers deze kant op te krijgen”, aldus Mark Boumans, burgemeester van Doetinchem die als voorzitter van samenwerkingsverband 8RHK ambassadeurs aanwezig was, tegen mediapartner REGIO8. “Dus je moet een beetje innovatief zijn. We denken dat wij op deze manier echt onderscheidend zijn ten opzichte van de rest van Nederland.”
Ook de Achterhoekse voetbalclub is blij met de samenwerking. “Dit past ook prima in de ambitie om deze club een onderdeel te laten zijn van de maatschappelijke agenda van de regio Achterhoek”, laat algemeen directeur van De Graafschap, Hans Martijn Ostendorp weten. “Dit is een hele mooie stap in die richting en misschien wel een voltooiing daarvan.”
REGIO8 was bij de presentatie van de nieuwe shirtsponsor:
Naast een plek op het shirt komt er ook een ‘Onverwachte Hoek-kroeg’ in het stadion en zullen er diverse evenementen rond uit- en thuiswedstrijden plaatsvinden. Met name in de studentensteden willen de Achterhoekse bedrijven laten zien hoe interessant de regio is.
Volgens Boumans is het Premium Partnerschap pas het begin voor het Achterhoekse platform. “We hebben de ambitie om dit met nog meer bedrijven te ondersteunen en daarmee Onverwachte Hoek verder uit te rollen”, legt Boumans uit. “Ook om te kijken hoe we dit initiatief naar sport en cultuur in de regio kunnen verbreden.”

Financiële kant

Ostendorp denkt dat de samenwerking tussen De Graafschap en Onverwachte Hoek op meerdere vlakken een goede combinatie is, waaronder de financiële kant. “Wij zijn erg tevreden over wat het uiteindelijk oplevert en dat komt doordat er heel veel partijen achter dit initiatief zijn gaan staan”, schetst de algemeen directeur. Er zijn meer dan 35 partijen op dit moment betrokken bij het Achterhoekse platform, waaronder zeven gemeenten uit de regio.

Bijna klaar voor nieuw seizoen

Volgens Ostendorp is de presentatie van de nieuwe shirts en de sponsor één van de laatste taken die volbracht moesten worden in aanloop naar het nieuwe seizoen: “We willen nog een klein beetje versterking voorin, dat hopen wij ook nog te realiseren. Boumans kijkt ook vol spanning uit naar komend seizoen: “Ik ga zo dadelijk op de website mijn eerste shirtje zelf bestellen, zodat als ik volgende week in Oostenrijk ben, ik met dit prachtige shirt rond kan lopen.”