Rijk van Nijmegen

Corona laait op in Nijmegen na drukbezochte Vierdaagsefeesten

In Nijmegen werden de afgelopen 24 uur veruit de meeste positieve tests geregistreerd.
In Nijmegen werden de afgelopen 24 uur veruit de meeste positieve tests geregistreerd. © ANP
NIJMEGEN - Terwijl het landelijk gemiddelde verder daalt, nemen de coronabesmettingen in Nijmegen juist toe. "Sinds zaterdag is een toename in Nijmegen te zien, waarbij men veelvuldig aangeeft bij de Vierdaagsefeesten te zijn geweest", laat een woordvoerder van GGD Gelderland-Zuid weten.
Afgelopen week werden er landelijk 28.588 coronabesmettingen geregistreerd. Dat is een daling van 30 procent ten opzichte van de week ervoor. Sinds 13 juli is er sprake van een daling. Daarmee lijken we de zomerpiek te hebben gepasseerd.

162 positieve tests in Nijmegen

Toch komt het virus op sommige plekken weer flink naar boven drijven. In Nijmegen kwamen veruit de meeste positieve coronatesten aan het licht: 162. Landelijk werden tussen zondagochtend en maandagochtend in de teststraten van de GGD in heel het land 2488 besmettingen geregistreerd.
Het RIVM verwacht dat er nog meer besmettingen in regio Nijmegen zijn. Dat komt omdat zelftesten worden geadviseerd en de RIVM alleen cijfers krijgt van tests die op de locaties van de GGD zijn uitgevoerd.

In de openlucht

De Vierdaagsefeesten trokken vorige week naar schatting anderhalf miljoen mensen naar Nijmegen Tijdens het evenement waren er meer dan veertig buitenpodia in de stad. Volgens een woordvoerder van de GGD Gelderland-Zuid kunnen mensen elkaar buiten besmetten, vooral als ze langere tijd dicht bij elkaar staan.