Rivierengebied

Huisartsenpost is hele zomer dicht, patiënten moeten naar Brabant

De huisartsenpost in Hedel gaat dicht vanwege een tekort aan personeel.
De huisartsenpost in Hedel gaat dicht vanwege een tekort aan personeel. © ANP
HEDEL - Wie in de Bommelerwaard 's avonds of in het weekend een huisarts nodig heeft, kan de komende weken niet terecht bij de huisartsenpost in Hedel. Die post is tot en met begin september gesloten, omdat er deze zomer niet genoeg zorgmedewerkers beschikbaar zijn.
Huisartsenposten Oost-Brabant, waar Hedel onder valt, krijgt deze zomer de roosters niet rond en heeft daarom besloten de zorg te concentreren op de huisartsenpost in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch.

'Spoedpost blijft in half uur bereikbaar'

Harrie Geboers van Huisartsenposten Oost-Brabant zegt dat er al langere tijd een tekort is aan (ondersteunende) zorgmedewerkers. "Dat is een landelijk probleem en het wordt versterkt door de vakantie. Door de zorg te concentreren behouden we dezelfde capaciteit huisartsen die dienst doen op onze spoedpost en kunnen we goede en veilige zorg blijven leveren."
Volgens hem blijft de spoedpost voor iedereen in de Bommelerwaard bereikbaar binnen een half uur rijden. "Zo zorgen we ervoor dat de patiëntenzorg niet in gevaar komt."

'Alleen bellen met medische spoedklacht'

Wie buiten kantoortijd een huisarts nodig heeft, kan nog steeds de huisartsenpost bellen. Daar wordt bepaald wat de volgende stap is: een zelfzorgadvies, een afspraak op de post of een huisarts die thuis langskomt als iemand door medische redenen niet naar de post kan komen.
Huisartsenposten Oost-Brabant vraagt wel om eerst de app of website Moetiknaardedokter.nl te raadplegen en alleen te bellen als je een medische spoedklacht hebt.