Arnhem en omstreken

Verkeerschaos dreigt rond concert Lady Gaga in Arnhem: 'Kom op tijd'

Door de afsluiting van de John Frostbrug kunnen er verkeersopstoppingen ontstaan rond het concert van Lady Gaga
Door de afsluiting van de John Frostbrug kunnen er verkeersopstoppingen ontstaan rond het concert van Lady Gaga © ANP / Omroep Gelderland
ARNHEM - Reis vandaag op tijd af naar Arnhem! Dat dringende advies geeft Mojo aan de bezoekers van het concert van Lady Gaga. "Kom op tijd en vermijd de spits", benadrukt een woordvoerder. De oproep wordt gedaan vanwege de afsluiting van de John Frostbrug in de stad, waardoor verkeersopstoppingen kunnen ontstaan.
Lady Gaga treedt deze dinsdag op in stadion GelreDome tijdens haar Chromatica Ball-tour. Enkele tienduizenden fans komen naar Arnhem om de superster te bewonderen. Eerder al zorgde een concert van Elton John voor de nodige verkeersproblemen en toen waren er nog geen werkzaamheden aan de brug.

'Ga op tijd op pad'

"Het is vakantietijd, dus misschien valt het mee," zegt de woordvoerder van Mojo. "Maar je weet het niet. We raden bezoekers daarom aan in ieder geval op tijd op pad te gaan."
De gemeente Arnhem wijst op de verkeersmaatregelen die genomen worden "Die liggen bij GelreDome en niet bij ons", aldus een woordvoerder. Mojo adviseert concertgangers om de navigatie uit te zetten en de borden Arnhem/Gelredome, P-Gelredome en P-Lady Gaga te volgen.
Rond het stadion zijn parkeerplaatsen ingericht door GelreDome voor de bezoekers van het concert. Voor de verder weg gelegen parkeerplaatsen staan pendelbussen klaar voor de bezoekers.
Om 15.00 uur gaat het horecaplein voor GelreDome open. Om 18.00 uur opent het stadion de deuren voor bezoekers. Om 20.30 uur begint Lady Gaga haar optreden. Naar verwachting is het concert om 22.15 uur afgelopen.

Ook treinreizigers gewaarschuwd

Wie met het openbaar vervoer komt, doet er ook goed aan eerder van huis te vertrekken. Behalve de afsluiting van de John Frostbrug staan ook werkzaamheden aan het spoor tussen Utrecht en Geldermalsen gepland. "Houd rekening met een langere reistijd en eventuele omleidingen", aldus Mojo. "Plan je reis zorgvuldig."