Rijk van Nijmegen

Familie en vrienden herdenken overleden jonge man (20)

Een bloemenzee in Beek bij Nijmegen. De 20-jarige Niels werd na een avondje stappen tijdens de Vierdaagsefeesten aangereden en overleed.
Een bloemenzee in Beek bij Nijmegen. De 20-jarige Niels werd na een avondje stappen tijdens de Vierdaagsefeesten aangereden en overleed. © Persbureau Heitink
BEEK - Er is zaterdag een bloemenzee ontstaan in Beek bij Nijmegen waar afgelopen nacht een 20-jarige man om het leven kwam bij een ongeluk. Familie en vrienden van het slachtoffer kwamen in de avond bijeen om hem te herdenken.
De man, die volgens familieleden op zijn fiets naar huis reed, kwam in botsing met een auto. Het ongeluk gebeurde rond 2.15 uur op de Nieuwe Rijksweg (N325). Meerdere hulpdiensten werden opgeroepen, waaronder een traumahelikopter. Voor het 20-jarige slachtoffer mocht hulp niet meer baten.

Troost bij elkaar

Familie en vrienden vonden zaterdagavond troost bij elkaar. Ze hielden een herdenking. Speciaal hiervoor werd de weg aan één kant afgesloten door de politie. Zo kon iedereen de man veilig herdenken. Er werden naast heel veel bloemen ook de nodige kaarsjes neergezet.
Kijk naar beelden van de herdenking:
Familie en vrienden herdenken overleden jonge man (20)
Het is onduidelijk wat er precies is gebeurd. De politie doet onderzoek naar de toedracht.
De automobilist werd na het ongeluk aangehouden en is inmiddels vrijgelaten. Hij heeft zaterdag op het politiebureau een verklaring afgelegd. De nabestaanden zitten nog met veel vragen.
Bloemenzee voor overleden man.
Bloemenzee voor overleden man. © Persbureau Heitink