Noord-Veluwe

Ook lichaam meisje (5) gevonden na kanodrama Veluwemeer

De zoekactie is inmiddels gestopt.
De zoekactie is inmiddels gestopt. © Luciano de Graaf
NUNSPEET - Het lichaam van het 5-jarige meisje dat nog werd vermist na het kano-ongeluk op het Veluwemeer is gevonden. Dat bevestigt de politie vrijdag. Haar lichaam is vrijdag rond het middaguur uit het water gehaald.
De vader (42) en moeder (32) van het Duitse gezin werden donderdag al levenloos aangetroffen. Een meisje van 7 heeft het ongeval overleefd. Zij werd aangetroffen op een boei.
Nu alle slachtoffers uit het water zijn gehaald, is de bergingsactie beëindigd.
Onduidelijk is nog waardoor het gezin in problemen kwam. Aangenomen wordt dat ze één kano hebben gehuurd en die door onbekende reden water heeft gemaakt, "bijvoorbeeld door een snellere boot die langs kwam varen", of dat de kano is omgeslagen, zei een woordvoerder van de kustwacht eerder. De gezinsleden droegen geen reddingsvesten.

Grote zoekactie

De hulpdiensten werden donderdag rond 15.00 uur gewaarschuwd dat een kind te water was geraakt. Vervolgens werd het 7-jarige meisje uit het gezin gevonden op de boei.
Al snel werd het lichaam van de moeder uit het water gehaald bij het eiland De Ral. Er is nog geprobeerd haar te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten. De kano werd aangetroffen nabij het eiland De Snip. Beide eilanden liggen midden in het meer.
Volgens de politie werd snel duidelijk dat nog meer mensen in het water lagen. Daarop is met onder meer helikopters en reddingsboten gezocht naar de vader en het andere kind. Ook werd gebruikgemaakt van een sonar, waarmee kan worden gekeken of een lichaam onder water ligt. Het lichaam van de vader werd donderdagavond om 22.00 uur gevonden.

Zie ook: