Rijk van Nijmegen

Chanine liep 40 kilometer en was toen haar blinde darm kwijt

Chanine van Goozen op de spoedeisende hulp van het CWZ.
Chanine van Goozen op de spoedeisende hulp van het CWZ. © Eigen foto
LEIDEN - Chanine van Goozen uit Leiden begon de 4Daagse met één vierdaagsekruisje, gekregen in 2018. Dit jaar was haar tweede deelname. Maar een tweede kruisje gaat nog minstens een jaar duren. Chanines deelname eindigde woensdag in het ziekenhuis, met een acute blindedarmontsteking.
"Ik moet niet te hard lachen, want dan voel ik het, maar het gaat al een stuk beter." Chanine van Goozen (38) uit Leiden zou deze week de 40 lopen en ze had er zin in. Maar haar deelname eindigde woensdag op de operatietafel van het ziekenhuis.
Diagnose: een acute blindedarmontsteking. Een huisarts stelde die, nadat Chanine zich Roze Woensdag na haar finish meldde bij het Rode Kruis. "Drie uur later lag ik op de operatietafel van het CWZ. Waar iedereen erg aardig was. Voor de operatie moesten ze helaas mijn polsbandje doorknippen."

'Mijn tante vond me al niet gezellig'

Ze is al weer thuis, daags na de operatie mocht ze gaan. "Ik heb Roze Woensdag op adrenaline gelopen", blikt ze terug.
Van tevoren voelde Chanine zich al niet lekker, ze dacht dat het de spanning was. Vreemde toiletten en zo, je kent het wel. "Ik liep met mijn tante Annemiek Schouten. Ze vond me woensdag al niet zo gezellig, maar ik voelde me dus niet goed."
Vijf minuten voor de streep in Nijmegen zag ze een collega, die bood Chanine een biertje aan. "Ik heb een slok genomen, maar die viel helemaal niet goed. Maar ik meldde me eerst af en kreeg ook gewoon een startkaart voor donderdag."
De voetstappen op de Zevenheuvelenweg kwamen er niet, tante Annemiek moest alleen op pad en moet de 4Daagse voltooien in haar eentje en dat op de dag dat ze haar verjaardag viert, ze wordt 62. De ongelukkige Chanine is vastbesloten volgend jaar weer aan de start te staan, kerngezond maar wel zonder blinde darm.